cinco Geplaatst: 8 december 2020 Share Geplaatst: 8 december 2020 2 minuten geleden, JPAR zei: Grappig. Ik vind het echt heerlijk. Wat vind jij bijvoorbeeld een vreemde sauskeuze voor frieten wat in België wel gangbaar is? Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 8 december 2020 Auteur Share Geplaatst: 8 december 2020 26 minuten geleden, cinco zei: Maar wordt het ook veel genomen? Ik denk sowieso veel méér dan Toscaanse of Brasil, die min of meer in dezelfde categorie vallen. Bij ons in het frituur zie je ook wat de meest courante sauzen zijn, enkel die staan op de friet-inpak-tafel. Alle andere op de vleestoog. Joppie staat bij die eerste, de andere twee bij die laatste. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
JPAR Geplaatst: 8 december 2020 Share Geplaatst: 8 december 2020 5 minuten geleden, cinco zei: Wat vind jij bijvoorbeeld een vreemde sauskeuze voor frieten wat in België wel gangbaar is? Als ik even naar dit rijtje kijk: 1. Toscaanse 2. Joppie 3. Tartaar (altijd wanneer ik een kabeljauwstick of zigeunerstick bij de fritten eet) 4. Brasil (D&L) 5. Tomataise * 6. Samourai 7. Diablo (D&L) 8. Special (Mayonaise + curryketchup + ajuin) 9. Andalouse 10. Frietsaus (McDonalds dan, hebben ze bij ons niet in 't fritkot) Dan ken ik alleen nummer 2, 8 en 10. Is 5 hetzelfde als ketchup? Quote Link naar reactie
cinco Geplaatst: 8 december 2020 Share Geplaatst: 8 december 2020 32 minuten geleden, JPAR zei: Als ik even naar dit rijtje kijk: 1. Toscaanse 2. Joppie 3. Tartaar (altijd wanneer ik een kabeljauwstick of zigeunerstick bij de fritten eet) 4. Brasil (D&L) 5. Tomataise * 6. Samourai 7. Diablo (D&L) 8. Special (Mayonaise + curryketchup + ajuin) 9. Andalouse 10. Frietsaus (McDonalds dan, hebben ze bij ons niet in 't fritkot) Dan ken ik alleen nummer 2, 8 en 10. Is 5 hetzelfde als ketchup? Tomataise ken ik ook niet. Samourai is erg pikant en laat ik soms op kebab doen. Andalouse ook meer iets voor bij kebab of hamburger, maar ik kan het eventueel ook bij frieten eten. Brasil leunt meer naar smaken zoals Joppie toe. Toscaanse heb ik nooit geproefd. Maar wil het wel proberen als ik het tegenkom. Quote Link naar reactie
JPAR Geplaatst: 8 december 2020 Share Geplaatst: 8 december 2020 Ik ben ook niet een doorgewinterde snacker. Af en toe eten we dat. Dus ik ben geen maatstaf wat dit aangaat. Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 8 december 2020 Auteur Share Geplaatst: 8 december 2020 2 uren geleden, JPAR zei: Is 5 hetzelfde als ketchup? Tomataise is een mix van tomaten en mayonnaise. En zo smaakt het ook, alsof je tomatensap tussen je mayonnaise zou mengen. Helemaal iets anders dan ketchup. En uiteraard van Vandemoortele, niet van bucht-merk Manna. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
Werner Geplaatst: 8 december 2020 Share Geplaatst: 8 december 2020 17 uren geleden, esteban² zei: Is dat dan "gewone" koude currysaus die opgewarmd is, of een andere soort? Andere soort. Quote http://www.wernerpeeters.behttp://www.dvdinfo.be Link naar reactie
Werner Geplaatst: 8 december 2020 Share Geplaatst: 8 december 2020 "In Holland they have pindasaus, and that looks a little bit like dinge, like diarree" Quote http://www.wernerpeeters.behttp://www.dvdinfo.be Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 8 december 2020 Auteur Share Geplaatst: 8 december 2020 True story. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
JPAR Geplaatst: 8 december 2020 Share Geplaatst: 8 december 2020 16 minuten geleden, Werner zei: "In Holland they have pindasaus, and that looks a little bit like dinge, like diarree" I don't give a shit what it looks like! It tastes great! Quote Link naar reactie
JPAR Geplaatst: 8 december 2020 Share Geplaatst: 8 december 2020 28 minuten geleden, esteban² zei: Tomataise is een mix van tomaten en mayonnaise. En zo smaakt het ook, alsof je tomatensap tussen je mayonnaise zou mengen. Helemaal iets anders dan ketchup. En uiteraard van Vandemoortele, niet van bucht-merk Manna. Hmmmm. Niks voor mij. Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 8 december 2020 Auteur Share Geplaatst: 8 december 2020 Dat dacht ik ook, tot ik effectief proefde. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
cinco Geplaatst: 9 december 2020 Share Geplaatst: 9 december 2020 16 uren geleden, esteban² zei: Dat dacht ik ook, tot ik effectief proefde. En met wat voor kruiden is het afgewerkt? Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 9 december 2020 Auteur Share Geplaatst: 9 december 2020 Geen idee. Ik vind het in ieder geval heel zacht van smaak. Beetje mayo met een vleugje tomaat, zonder dat daar verder iets in overheerst. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
Tanuki Geplaatst: 10 december 2020 Share Geplaatst: 10 december 2020 Op 8/12/2020 om 11:06, JPAR zei: Grappig. Ik vind het echt heerlijk. Die verschillen in eetcultuur moeten ook gewoon blijven. Dat geeft kleur aan het leven. En ik heb in Nederland al wel eens een broodje saté gegeten en vond dat zelfs helemaal niet slecht al zou ik het niet dagelijks kunnen eten. Maar op m'n frieten? Nee. De Nederlandse keuken heeft dan ook best wel wat Indonesische invloeden. Japanners kijken altijd heel verwonderd naar onze frietkotcultuur en snappen zelfs niet dat je mayonaise op je frieten gooit. Hoogstens wat zout, dat kan nog, maar door de mayo proef je de frieten niet meer, zeggen ze. Wat dan weer heel Japans is: gaan voor de pure smaak van het produkt... tot je ziet wat ze allemaal op takoyaki of okonomiyaki gooien De goorste frietkotsnack moet trouwens de ribster zijn. Iemand dat al eens geprobeerd? Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 10 december 2020 Auteur Share Geplaatst: 10 december 2020 Die ken ik niet. Moet dus zeker eens geprobeerd worden. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
cinco Geplaatst: 10 december 2020 Share Geplaatst: 10 december 2020 2 uren geleden, Tanuki zei: Japanners kijken altijd heel verwonderd naar onze frietkotcultuur en snappen zelfs niet dat je mayonaise op je frieten gooit. Hoogstens wat zout, dat kan nog, maar door de mayo proef je de frieten niet meer, zeggen ze. Die mayo op fritten gaat er bij velen in het buitenland niet in. Quote Link naar reactie
cinco Geplaatst: 23 april 2021 Share Geplaatst: 23 april 2021 Ik moet de goulashkroket nog vermelden. Quote Link naar reactie
cinco Geplaatst: 27 mei 2021 Share Geplaatst: 27 mei 2021 Veel van die snacks ken ik niet bij naam. Vooral die snacks on a stick, daar zijn zoveel combinaties en variaties van. Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 27 mei 2021 Auteur Share Geplaatst: 27 mei 2021 Ah, het "Nen dinge ... *wijst met vinger*" moment. Onlangs voor 't eerst een Bicky Wrap gegeten. Niet slecht. Die oranje saus die er tussen zat was heerlijk. Iemand die weet welke dat is? Het is een extra soort bovenop de klassieke drie. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 28 mei 2021 Auteur Share Geplaatst: 28 mei 2021 Antwoord op mijn vraag: Toscaanse! Geen wonder dat ik 't zo lekker vond, blijkbaar heeft Bicky nu ook een variant. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
Tanuki Geplaatst: 30 mei 2021 Share Geplaatst: 30 mei 2021 Het Sitosticksyndroom is hier ten huize Tanuki ook al voorgevallen. Je hebt de klassieke Sitostick, maar ook iets gelijkaardigs met kabeljauw in plaats van kalkoen. Het ziet er ongeveer hetzelfde uit maar noemt uiteraard anders. Tot op heden kan ik niet onthouden hoe die vissaté nu weer noemt. (volgens de site van Mora een zeestick, maar dat is niet de originele naam volgens mij) Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 30 mei 2021 Auteur Share Geplaatst: 30 mei 2021 Een zeestick? Dat heb ik nog nooit gehoord. Niet te ver zoeken, denk ik, in onze contreien heet dat al een eeuwigheid kabeljauwstick. Nog nooit meegemaakt dat ze dat ergens niet kennen. En toen begon Mora met die merknamen. Bij sommige frituren noemen ze het een picknicker (ook een Mora-naam), wat ik ook maar vreemd vind. Ik heb ook al een paar keer visbrochette gehoord, dat vind ik nog vrij logisch. Een Sito (mjam-mjam) heet bij ons gewoon kalkoenstick. Dat was de benaming voor Mora er een ander label ging op kleven. Ook nog nooit meegemaakt dat ze niet weten wat een kalkoenstick is. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 31 mei 2021 Share Geplaatst: 31 mei 2021 Walging en verbazing vechten om voorrang in mijn gemoed bij het zien van al die smeerlapperij die mensen lijken te eten... Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
Tanuki Geplaatst: 1 juni 2021 Share Geplaatst: 1 juni 2021 Vroeger had je in Essen nog een vestiging van Beckers op het industrieterrein. Een kameraad is daar eens vakantiewerk gaan doen... 't heeft lang geduurd eer hij weer een snack bestelde in 't frituur Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 1 juni 2021 Auteur Share Geplaatst: 1 juni 2021 Herkenbaar. In Buggenhout (of Merchtem, niet zeker) heb (had?) je een fabriek dat door iedereen 't ajuienkot genoemd werd. Daar maakten ze oa een merk van pickles. Veel schoolgenoten hebben daar hun vakantiejob gedaan, de horrorverhalen die ik daar destijds over gehoord heb. Allé, Esteban, het was toch maar pickles? Laten we zeggen dat het in de late jaren 90 allemaal zo nauw nog niet stak op bepaalde vlakken. Zelf oa. ook bij een traiteur, restaurant en bakker gewerkt als bijverdienste in de jonge jaren. Vooral na die laatste heb ik toch even mijn knop moeten omdraaien alvorens ik opnieuw brood, koffiekoeken en sandwichen wou eten. Je weet het soms allemaal beter niet. Dus ik kan mij voorstellen dat het bij frituursnacks (al gezien in reportages) ook wel even binnenkomt. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 1 juni 2021 Auteur Share Geplaatst: 1 juni 2021 Op 31/5/2021 om 08:54, Waldorf zei: Walging en verbazing vechten om voorrang in mijn gemoed bij het zien van al die smeerlapperij die mensen lijken te eten... De witte kip is er niet goed van. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
kbellon Geplaatst: 1 juni 2021 Share Geplaatst: 1 juni 2021 11 uren geleden, esteban² zei: Herkenbaar. In Buggenhout (of Merchtem, niet zeker) heb (had?) je een fabriek dat door iedereen 't ajuienkot genoemd werd. Daar maakten ze oa een merk van pickles. Veel schoolgenoten hebben daar hun vakantiejob gedaan, de horrorverhalen die ik daar destijds over gehoord heb. Allé, Esteban, het was toch maar pickles? Laten we zeggen dat het in de late jaren 90 allemaal zo nauw nog niet stak op bepaalde vlakken. Zelf oa. ook bij een traiteur, restaurant en bakker gewerkt als bijverdienste in de jonge jaren. Vooral na die laatste heb ik toch even mijn knop moeten omdraaien alvorens ik opnieuw brood, koffiekoeken en sandwichen wou eten. Je weet het soms allemaal beter niet. Dus ik kan mij voorstellen dat het bij frituursnacks (al gezien in reportages) ook wel even binnenkomt. Ooh zijn mijn buurgemeentes, maar het zegt me niets. Bestaat de fabriek nog steeds? Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 1 juni 2021 Auteur Share Geplaatst: 1 juni 2021 37 minuten geleden, kbellon zei: Ooh zijn mijn buurgemeentes, maar het zegt me niets. Bestaat de fabriek nog steeds? Dan zijn wij min of meer uit dezelfde buurt. Wel, ik weet het niet. Nooit geweten wat nu de échte naam was. 'k Heb het alleen gekend als 't ajuinenkot. Zo heette dat bedrijf in de volksmond. Ik weet ook niet exact waar het gevestigd was, maar het moet haast Buggenhout of Merchtem geweest zijn. Edit: Ik heb wat zitten googelen en ik vermoed dat het om het ondertussen overgenomen Condifoods gaat, dat was in de Kalkenstraat te Buggenhout en werd in 1999 overgenomen. Klopt met de periode waarover ik het heb. Ze verwerkten er zuurconserven. Zilveruitjes, augurken, kappertjes, etc. In de zomer werkten daar tot 300 jobstudenten. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
kbellon Geplaatst: 2 juni 2021 Share Geplaatst: 2 juni 2021 20 uren geleden, esteban² zei: Dan zijn wij min of meer uit dezelfde buurt. Wel, ik weet het niet. Nooit geweten wat nu de échte naam was. 'k Heb het alleen gekend als 't ajuinenkot. Zo heette dat bedrijf in de volksmond. Ik weet ook niet exact waar het gevestigd was, maar het moet haast Buggenhout of Merchtem geweest zijn. Edit: Ik heb wat zitten googelen en ik vermoed dat het om het ondertussen overgenomen Condifoods gaat, dat was in de Kalkenstraat te Buggenhout en werd in 1999 overgenomen. Klopt met de periode waarover ik het heb. Ze verwerkten er zuurconserven. Zilveruitjes, augurken, kappertjes, etc. In de zomer werkten daar tot 300 jobstudenten. Ooh ja gekjes, nooit geweten dat daar dergelijke fabriek stond/staat. Quote Link naar reactie
cinco Geplaatst: 29 juni 2022 Share Geplaatst: 29 juni 2022 Combineren mensen ook frituursnacks met iets zoets? Ik bedoel... eerst een hamburger eten en dan een chocolate chip cookie. Quote Link naar reactie
esteban² Geplaatst: 20 oktober 2022 Auteur Share Geplaatst: 20 oktober 2022 Op 28/11/2020 om 14:51, Hamirubi zei: We delen alweer een zelfde referentiekader. (Zeisner) Look who's back. Back again. Naar aanleiding van 120 jaar Zeisner Ketchup. Er zijn nog meer speciale edities met de lay-out van vóór deze, maar die kan ik mij eerlijk gezegd niet herinneren. Quote STEUNACTIE #SHARINGISCARING #DELENISLIEF Link naar reactie
Red Arrow Geplaatst: 22 oktober 2022 Share Geplaatst: 22 oktober 2022 Snack: altijd iene-miene-mutte tussen vleeskroket/bittterballen, loempia of een bamischijf Een bamischijf is het beste, maar helaas ook het kleinste van de drie. Saus: altijd mayonaise, cocktail, tartaar of tomato sweet onion Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 6 februari 2023 Share Geplaatst: 6 februari 2023 Ah, de vele verschijningsvormen van separatorvlees. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
cinco Geplaatst: 15 februari 2023 Share Geplaatst: 15 februari 2023 O'Tacos is een fastfoodketen waarvan ik het bestaan nog niet kende. Dit proefde beter dan ik had verwacht. Quote Link naar reactie
cinco Geplaatst: 25 mei 2023 Share Geplaatst: 25 mei 2023 Ober, er zit een stuk tetris tussen mijn McNuggets! Quote Link naar reactie
Rataplan Geplaatst: 26 mei 2023 Share Geplaatst: 26 mei 2023 Shawarma bij Shelby's. Quote Link naar reactie
Lamme Goedzak Geplaatst: 1 oktober 2023 Share Geplaatst: 1 oktober 2023 Wat maakt een Bicky burger nu eigenlijk een Bicky burger? In Vlaanderen is dat met Bicky saus. In Wallonië ben ik er tot op heden niet in geslaagd een Bicky te bestellen en ook echt iets te krijgen wat voor mij als Bicky geldt. Gisteren weer een burger tussen een sandwich met een of ander funky roos sauseke. Dus ofwel mag iedere frituur eender wat eals een Bicky beschouwen ofwel is het misleiding. Quote Link naar reactie
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.