156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Ideaal. Een nachtje laten trekken en dan kun je dat op maandag eten. Alhoewel. Stoverij, daar horen frieten bij. En da's dan weer eerder iets voor vrijdag. Quote Link naar reactie
Yncke Geplaatst: 16 december 2013 Auteur Share Geplaatst: 16 december 2013 En daarbij. Stoverij, da's niks voor op een zondag. Een gebraadje, met kroketten. Dat is pas zondagseten Varkenswangetjes met St.Sixtus daarentegen. Zelfde werk, oh zo lekker! Quote yncke.be Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Varkenswangetjes ken ik niet, maar dat doet me denken aan rundstong en dat vind ik ronduit slecht. Quote Link naar reactie
Yncke Geplaatst: 16 december 2013 Auteur Share Geplaatst: 16 december 2013 Varkenswangetjes ken ik niet, maar dat doet me denken aan rundstong en dat vind ik ronduit slecht. Totaal verschillend. Een lekkerder soort karbonaden, meer. Quote yncke.be Link naar reactie
retep Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Ik blijf herhalen: Sucadelappen, Gulden Draak, laurierblaadje en peperkoek (zoetige variant) of bruineboterhammen met grove mosterd (minder zoete variant). Paar uur sudderen, als garni: speciebonen en aardappels(die vermengen zich lekker met de stoverij). Quote Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Als je er dan toch een potje van wil maken, dan prefereer ik goulash. Quote Link naar reactie
Zwendel Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 En niet te vergeten: hutsepot. Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Eet jij dan vol-au-vent? Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Vegetarische vol-au-vent is zoals alcoholvrij bier of zoals een BH aan de waslijn: het lekkerste zit er niet in. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Een leeg korfje dus, oftewel "Vidée Vide" Quote Link naar reactie
Zwendel Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Vegetarische videekes, dat is champignons in witte saus Quote Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Volgens de kabbalisten is de combinatie vlees - melk niet kosjer. Quote Link naar reactie
Yncke Geplaatst: 16 december 2013 Auteur Share Geplaatst: 16 december 2013 Je hoeft toch niet alleen vol-au-vent in een videetje te doen? Ook heel lekker gevuld met schimmelkaas en stukjes appel. Quote yncke.be Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Of met vis. Maar noemt men het dan nog vidée, wanneer er geen vol-au-vent in zit? Quote Link naar reactie
Zwendel Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Of met vis. Maar noemt men het dan nog vidée, wanneer er geen vol-au-vent in zit? Technisch gezien is een videeke het gebak. Videe + Vol-au-vent is dan een koninginnehapje.  Wat ik wel raar vind is dat het dikwijls met frieten gegeten wordt.  Maar er zijn nog vreemdere combinaties zoals deze:  Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Eén keer per decennium mag je dat wel eten, vind ik. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Toen ik nog kind was aten wij nooit frieten met videe. Nu altijd. Maar we eten nu ook vaak gewoon vol-au-vent zonder korfje en dat aten we vroeger dan weer nooit. Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Dat lijkt me een éénzijdig dieet: altijd frieten met videe. Zijn dat drie maaltijden per dag? Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 "Nu eten wij altijd frieten met vidée" is niet hetzelfde als "nu eten wij altijd frieten met vidée". Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Dat is hineininterpretierung. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Neen, dat is misinterpretering van uwentwege. Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Dat is van uwentwege een onvermogen om eenduidige zinnen te schrijven. Die vette lettertjes stonden niet in de originele post. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Op die manier gaan we er nooit uitgeraken. Zeg nu maar gewoon dat je ongelijk had. Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Waarom zou ik liegen? Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Om bestwil natuurlijk. Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Zo altruïstisch ben ik niet. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Het was te mooi om waar te zijn. Quote Link naar reactie
retep Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 wat is videe? en is dat zo lekker dat je het elke dag kan gaan eten, net zoals de maskers ? Quote Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Onderzoeksjournalistiek Quote Link naar reactie
Zwendel Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Vroeger was dat altijd het voorgerecht op familiefeestjes. Daarna kwam de soep. Als het hoofdgerecht kwam kon ik niets meer binnenkrijgen. Quote Link naar reactie
retep Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 MAAR WAT IS HET of moet ik nu weer vage vlaamse sites gaan googelen Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Een vidé is een koekje van bladerdeeg waar een pollepel vol-au-vent wordt over gekwakt. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Laat maar Waldorf. retep wil een foto  Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Dat groen is peterselie. De vidés zijn de goudbruine dingen. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
retep Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 oh een pasteitje met ragout, zeg dat dan ! Best wel lekker maar om dat nu elke dag te eten..... Quote Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 En die witte brij is de vol-au-vent Quote Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 oh een pasteitje met ragout, zeg dat dan ! Best wel lekker maar om dat nu elke dag te eten..... Â Â Neenneen, ragout is wat anders. Dat eet je inderdaad niet elke dag. Â Quote Link naar reactie
Zwendel Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Om het helemaal hartelijk te maken moet er naast kip ook balletjes inzitten. Dat wordt dikwijls vergeten. Quote Link naar reactie
156 Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Als je een haantje neemt, dan heb je de balletjes er automatisch bij, Zwendel. Quote Link naar reactie
Waldorf Geplaatst: 16 december 2013 Share Geplaatst: 16 december 2013 Een echte keukenpiet, die Mask. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link naar reactie
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.